Robotics CCFZ


Nieuwtjes algemeen

juni 2015.

Start organisatie Oktober CCFZ Robotmaand met deelname aan Het Weekend van de Wetenschap

januari 2015.

Publiciteit voor onze Robotics-activiteiten Open dag Markiezaatcollege bij Mechatronica. Op de twee Open Dagen kwamen ca. 170 belangstellendn ons bezoeken. Waaronder heel jonge techneuten met veeeeel belangstelling voor details van de robots.

mei 2014.

Eindelijk is er gelegenheid de bijgewerkte Wisseltrofee te overhandigen aan de winnaar van 2013: Marien van der Meer. Nogmaals gefeliciteerd met opnieuw deze overwinning.

februari 2014.

Het aantal roboteers van Robotics-CCFZ is tot 20 leden gestegen. Echt veel!

januari 2014.

Publiciteit voor onze Robotics-activiteiten Open dag Markiezaatcollege bij Mechatronica.

september 2013.

Publiciteit voor onze Robotics-activiteiten Oktober Robotmaand bij de Rabo-bank te Bergen op Zoom.

juni 2013.

We hebben nu ook een Line Maze-baan. Het vel moet nog wel een beetje beter vlak liggen, maar daar wordt aan gewerkt. Ben benieuwd naar de aantallen deelnemers aan deze uitdaging tijdens de Robotrace CCFZ in oktober. Er wordt van de vier hoekpunten uit gestart en de totale tijd berekend. Na twee starts per hoekpunt uiteraard.

augustus 2012.

11 Augustus staat CCFZ, o.a. met Robotics-CCFZ op de Braderie te Sint-Annaland bij museum De Meestoof. Kom kennis maken met ons.

juni 2012.

Aloys Verstraten maakte voor ons vijf frames voor de SUMOBOTS. Vier ervan worden hier getoond, een ervan heeft al een bestemming gekregen.

mei 2012.

Het materiaal van onze oude file-lijnvolgbaan noodzaakte om een nieuwe baan te maken. We kochten 3 m vloerzeil van 2 m breedte en ontwierpen het traject. Zaterdag 12 mei is dit uitgezet op de ondergrond. Moet alleen nog op breedte (2 cm) worden gemaakt.

januari 2012.

Ook dit jaar zijn we weer uitgenodigd om onze kunsten te komen vertonen tijdens de OPEN DAGEN van het Markiezaat College , Nobellaan 50 in Bergen op Zoom. We zijn wederom te gast bij Electrotechniek en Mechatronica. Ga gerust even kijken op vrijdag 26 januari van 17.00 - 20.00 uur of op zaterdag 28 januari van 10.00 tot 13.00 uur.

juli 2011.
Tijdens de Bourgondische Krabbenfoortoonden we onze robots op de Vismart. De stand was groot en goed gevuld, en we hadden belangstelling, ondanks dat we niet op een doorgaande route waren opgesteld.

april 2011.
De zesde en zevende van deze maand is Robotics-CCFZ te gast bij de Basisschool De Aanloop, waarbij uitleg wordt gegeven over het hoe en waarom van robots en getoond wordt hoe een eenvoudige robot wordt geprogrammeerd. Vier groepen hebben belangstelling. Ook andere scholen kunnen informatie aanvragen voor een dergelijke presentatie.

januari 2011.
Onze bijdrage aan de Open Dagen van het Markiezaatcollege in Bergen op Zoom is wederom een succes: 180 belangstellenden vonden ons lokaal. Deze bezoekers zijn net als verdere geinteresseerden welkom op onze CCFZ-maandbijeenkomsten, de eerstvolgende op 12 februari, in wijkcentrum 't Fort aan het Lourdesoplein in Bergen op Zoom.

juni 2010.
Van SABIC, producent van onder meer de kunststof voor LEGO, vernamen we, dat er vier scholen (uit de regio Bergen op Zoom?) deel zullen nemen aan de First Lego Competitie. Men hoopt op deelname van 14 scholen. SABIC sponsert de Lego en het inschrijfgeld.

mei 2010.
Onze Robotrace CCFZ gaat deel uitmaken van Oktober-Robotmaand. Dat betekent extra aandacht door middel van demonstraties en shows van allerlei (hobby)robots. De maandbijeenkomst CCFZ van 9 oktober zal ook in het teken staan van robots. Toegang is gratis. Breng je eigen robots mee!

maart 2010.
Er is een LinkedIn-groep gevormd met als onderwerp "Amateur and Hobby Robot Builders". Moet nog groeien. Mede dank zij jouw deelname?

maart 2010.
De brug van ons racecircuit is nagebouwd in St Katelijne-Waver. Nu kan men daar oefenen voordat meegeraced wordt in onze race. De resultaten? Klik hier! Ook vanuit Maarn in Nederland (HCC Robotica) is er belangstelling.

Robotics CCFZ-nieuwtjes

Oktober 2016

Belangstelling van de jeugd voor onze Robotshow tijdens de eerste dag van Het weekend van de Wetenschap.

Ook de tweede dag, maar nu om een oversteekplaats te programmeren: Arduino Nano is de gebruikte processor. En het lukte deze Roboteers in de dop.

December 2015

In de periode tussen Kerst en Oudjaar is er onze Winter Workshop Robotbouw CCFZ 2015. Voor de eerste keer georganiseerd voor jongeren tussen 12 en 16 jaar oud. Royale belangstelling, meer dan de capaciteit toelaat. Zeven deelnemers slaagden er in vijf robots in die dagen aan de praat te krijgen. Met hen, en met de minder snelle nieuwe roboteers verdere afspraken gemaakt.

Oktober 2015

Tijdens Het Weekend van de Wetenschap oraqniseren wij voor de eerste keer Het Maak Het festival voor heel west Brabant en omstreken. Tijdens de twee dagen passeren 200 bezoekers. Onze Robotshow trok veel bekijks.

Oktober 2014

De laatste zondag van oktober: TIENDE ROBOTRACE CCFZ 2015 . Voor het verslag ga naar Robotrace 2015.

Oktober 2014

Presentatie Oktober Robotmaand tijdens Bergen op Zicht. Het Weekend van de Wetenschap in de schijnwerpers.

Oktober 2013

Start Oktober Robotmaand tijdens Het Weekend van de Wetenschap : Robotshow op 5 en 6 oktober bij Plaza Mode and Shoes.


Augustus 2013
De voorbereidingen voor de west-brabantse Oktober ROBOTMAAND vinden volop voortgang.

WW

De start is op 5 en 6 oktober tijdens Het Weekend van de Wetenschap.
12 Oktober is tijdens de maandelijkse bijeenkomst van de Computerclub de training voor de race.
27 oktober is de jaarlijkse Robotrace CCFZ. De zevende editie!
Bij al deze evenementen is de toegang gratis.


Juni 2013
WisseltrofeeMarienkl.JPG">

Uiteindelijk is toch de Wisseltrofee van de vorige race uitgereikt kunnen worden aan de winnaar 2012: Marien van der Meer.


maart 2013

Assistentie wordt door ons verleend bij de hobbygroep Arduino van de Regionale Scholengemeenschap 't Rijks.


oktober 2012.
We doen weer mee met Oktoberkennismaand Zaterdag 6 oktober zijn we er bij: OPEN DAG van HCC!Robotica in Hooglanderveen. Ga er ook eens kijken en geniet van de wetenschap van Robotica een Domotica. Er kan zo veel!

september 2012.
We doen weer mee met Oktoberkennismaand als enige activiteit in West Brabant en Oost Zeeland. Meer info.

september 2012.
Na de OPEN DAG van CCFZ op 8 september (waar we onze robots tonen) is er op dinsdag 11 september in Utrecht de finale van Robotmatch, de wedstrijd tussen HBO-scholen. Onze voormalige Roboteer CCFZ Myckel Schuurbiers doet mee namens Avans Breda.

mei 2011
Robotics-CCFZ goede resultaten bij Roborama van RobotMC in Sint Katelijne Waver. De vijfde prijs algemeen en de eerste prijs Lego robotontwerp. Krijn de Viet oogst succes!

juni 2011
Robotics-CCFZ komt naar de Robotica dag in Maarssen. op 18 juni. Meer info.

april 2011
Van het Markiezaatcollegekrijgen we een flink aantal dozen met electronica-onderdelen. Het is nu bij Robotics-CCFZ Sinterklaas!

februari 2011
De Modelbouwshow in de Zeelandhallen te Goes op 19 en 20 februari trok 12.000 bezoekers. Velen daarvan passeerden onze stand. Zevenhonderd folders werden meegenomen, waarvan we er geen op de grond ergens tegenkwamen. De zondag kwam Aloys Verstraeten ons team versterken met zijn special robots.

Oproep aan belangstellenden om mee te doen met robotbouw: meld je gewoon bij een van de komende maandbijeenkomsten van CCFZ. De eerste is op 12 maart van 10.00 - 15.00 uur in wijkcentrum 't Fort in Bergen op Zoom. Wees welkom!

februari 2011
Robotics-CCFZ krijgt een 12 m brede marktkraam om ons te presenteren op de Modelbouwshow in de Zeelandhallen te Goes op 19 en 20 februari. Meer info. De voorbereidingen geven vertrouwen in een mooie show.

Hierboven een robot van Fischertechnik.

november 2010
Onze Robotics-CCFZ hebben we vermeld op Facebook en Flickr. Kijk eens of dit onze bekendheid zal verhogen. Graag reacties.

oktober 2010
Onze sponsot RABO Markiezaat toont onze Robotrace CCFZ deze maand op hun beeldscherm aan de voorkant van hun gebouw. Mooie reclame voor onze activiteiten!

mei 2010
Op onze site is het document Platvormkeuze op te halen. Gepoogd is om de beginnende roboteer een overzicht te geven van mogelijke mechanica, elektronica en software, allemaal onderwerpen, waarover hij of zij een keuze moet maken. Natuurlijk wordt binnen Robotics-CCFZ meegedacht met de beginneling.

december 2009
Deze website komt in de lucht.

Overige Robotnieuwtjes

Mei 2016 Barabanse Wal Dag

Onze tent: klaar voor de start.

Ons deel van het terein. Linksachter onze plek

Peter in actie! Ondanks slecht weer redelijk veel belangstelling

Januari 2015

Na de succesvolle presentatie van 3D-printers is er een idee binnengekomen om een aparte activiteit hierover te starten.

Mei 2014

Het Weekend van de Wetenschap Ook dit jaar doen we weer mee met de Open dagen van de wetenschap en techniek in Nederland.Bij ons start dan Oktober Robotmaand met allerlei activiteiten van onze groep.

Mei 2014

Bij Robotics-CCFZ doen twee 3D-printers hun intrede. Een derde roboteer met 3D-printer komt er ook aan.

November 2013

Robotics-CCFZ is 13 november uitgenodigd bij KBO/BAS om een demonstratie met workshop te geven voor hun vrijwilligers. Een enthousiaste groep toog aan het werk en het resultaat: 7 Bristlebots en 5 PV-Powered-Planes. Op de foto het resultaat.

april 2013

Robotics-CCFZ geeft 24 april een presentatie voor de Opa-/omadag van de KBO, de Katholieke Bond van Ouderen in Bergen op Zoom in de Ooitas op de Bergse plaat. Aanmelden via bettie@cantineau.nl.
Naast uitleg over robots en de races van CCFZ kunnen de kleinkinderen aan de gang met kleurplotleden, schaar en lijm, met boormachientje en soldeer om zelf een robot of een ander elektronisch apparaatje te maken. Materiaal voor een Bristlebot en een PV-Powered-Plane is beschikbaar. Zie foto hierboven.

december 2012
Onze website www.robotics-ccfz (deze dus) bereikte voor het tweede jaar achtereen meer dan 60.000 hits per jaar. Een mooi resultaat voor een groepje van de Computer Club Fort-Zeekant

november 2012
Onze Robotics-CCFZ nam deel aan het E-pulse festival in Breda. Leuke ideeen opgedaan voor onze groep.

november 2012

FabLab Bergen op Zoom

In Bergen op Zoom is een FabLab geopend. Hiermee kunnen we geholpen worden met al onze hardware: een Laser-snijder voor plaatmateriaal en een 3-D-printer staan gereed. We gaan afspraken maken voor samenwerking.

oktober 2011

>LED bij Rabobank

LED-bord op de Rabobank in Bergen op Zoom verwijst naar onze race. En nog kermis ook op het aansluitende terrein! Leuker kunnen ze het niet maken.

Ook dit jaar maakt onze Robotrace CCFZ deel uit van de landelijke Oktober Kennismaand van het Nationaal Centrum voor Wetenschap en Technologie. Klik op het logo hieronder voor meer info.

Mei 2011
Robotics-CCFZ is ook aanwezig op Facebook. Kijk ook eens naar Facebook Hans Dorst. Veel robotinfo is daar verzameld.

oktober 2010

Oktober Kennismaand

De Robotrace CCFZ is neemt deel aan de landelijke Oktober Kennismaand van het Nationaal Centrum voor Wetenschap en Technologie.

3 oktober 2010
Dan presenteert onze Robotics-CCFZ onze Robotrace met de Brug van Bergen op Zoom tijdens Nerdlab 8 in Breda.
Meer info.

augustus 2010
Vanuit Parma, Italie, start een aantal autonome, computergestuurde robotauto's naar Shanghai. Een vergrote versie van onze robotrace??
Meer info.

januari 2010
Zaterdag 30 januari hebben we ons gepresenteerd tijdens de Open Dag van het Markiezaat College, afdeling Electrotechniek. Een groot aantal, ook jonge, bezoekers wist de weg naar ons lokaal te vinden. Uitleg is gegeven over onze werkwijze en over welke keuzes gemaakt kunnen worden bij het maken van een racerobot. De handleidingen werden getoond. We verwachten nieuwe leden-aanwas.

januari 2010
Zaterdag 30 januari kunnen we ons presenteren tijdens de Open Dag van het Markiezaat College, Nobellaan 50, Bergen op Zoom. Kom gerust kijken op kamer 157: binnengekomen in de grote hal linksaf slaan. Aan het eind van de gang de trap op en dan de kamer zoeken. Welkom!

december 2009
Na overleg met de heer Marcel Hendriks van de groep Electronica, Markiezaat College Bergen op Zoom, wordt binnen Robotics CCFZ overwogen om naast de BeO-bot en de PIC-processor met machinecode ons ook te gaan verdiepen in Flowcode om onze robots te programmeren. Flowcode levert als output het C-programma en/of de HEX-code. Deze laatste kan met een programmer in de PIC-processor worden geladen.